Leergang Communicatie voor het onderwijs meer informatie

Druk de kosten met 1 video voor verschillende labels

Voor 2 verschillende labels exáct dezelfde video creëren, maar dan in een eigen huisstijlkleur? Met Chroma-keying is het mogelijk. Door deze techniek toe te passen op een bestaande video hoef je geen compleet nieuwe video meer te produceren. Dat scheelt tijd en is enorm kostenbesparend. In deze blog leggen we je aan de hand van een case uit hoe wij een bestaande video re-branden door hem te voorzien van een compleet ander kleurenpallet.

Chroma-keying met weerkaarten 
Bij video-opnames wordt vaak een groene of blauwe achtergrond – het zogenaamde ‘green screen’ -  toegepast. Deze wordt achteraf vervangen door andere beelden. Een ekend voorbeeld van deze toepassing is het weerbericht.Weerkaarten en satellietbeelden worden door middel van Chroma-keying achter de presentator weergegeven.

Vergelijkbaar met deze techniek kunnen groene of blauwe elementen ook gebruikt worden voor colour-grading. De groende kleur wordt dan niet gebruikt om het beeld compleet te vervangen, maar wordt de kleurinformatie gebruikt om specifieke delen van de video te kunnen selecteren.

Color grading
Zo hebben we onlangs voor VanDijk een drietal video’s gemaakt  waarin een veelheid aan groene elementen voorkomt. De groene kleur is een belangrijke huisstijlkleur van VanDijk en dus hebben we die terug laten komen in het decor,de kleding en in de animaties. 

De de Belgische zusterorganisatie van VanDijk, Studieshop.be, was erg enthousiast over de video. Zo enthousiast, dat ze dezelfde video wilden gebruiken. Je raadt het al: Studieshop.be heeft niet groen, maar rood als belangrijkste huisstijlkleur. Voor ons geen probleem! 
Wat we hebben gedaan is als volgt: door color grading toe te passen hebben we alle groene elementen in de video van VanDijk digitaal veranderd in rode elementen. Van T-shirts, tot decorstokken; alles is digitaal van kleur veranderd. Dat ziet er zo uit: 

 
Het resultaat mag er zijn! Voor een fractie van het budget dat het zou hebben gekost om nieuwe video opnames te maken, hebben we de video’s compleet kunnen re-branden naar de juiste look.

Wil jij ook een 1 video in meer kleuren?
Wil jij ook één video gebruiken voor 2, of misschien wel meer labels met verschillende huisstijlkleuren? Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Informatie over de mogelijkheden en kosten van video- en animatieproducties bij HFCM vind je op onze Vimeo en in onze menukaart.  Je mag ons natuurlijk ook vrijblijvend een e-mail sturen voor persoonlijk contact via info@hfcm.nl.
Terug