Leergang Communicatie voor het onderwijs meer informatie

SCPOZD wordt Tref - positief, pakkend, stoer, nuchter en van nu

Zegt u het even mee? SCPOZD. SCPOZD ja. Een hele mond vol en een behoorlijke afkorting. Dat vonden de mensen van SCPOZD zelf ook. In januari werd de vereniging christelijk primair onderwijs Zuidwest-Drenthe een stichting: SCPOZD. Samen met een nieuwe toekomstvisie was dit het moment om de organisatie een andere naam te geven. HFCM Onderwijs mocht deze leuke klus oppakken en uitvoeren.

Het werd Tref - christelijk onderwijs Zuidwest-Drenthe. Positief, pakkend, stoer, nuchter en van nu.

“Tref kun je op verschillende manieren uitleggen en dat maakt het ook zo mooi om mee te werken” zegt Kim Wever, communicatieadviseur bij Tref. En dat klopt, Tref heeft verschillende betekenissen. Het woord Tref staat voor positiviteit: geluk, je treft het, ontmoeten, we treffen elkaar, buitenkans, treffend, raak. In het ‘Welsh’ betekent tref stad of dorp. “Voor onze stichting met 8 dorpsscholen voelt dat vertrouwd en zijn ze trefpunten, zowel voor de ouders als de kinderen.”

Logo en huisstijl

Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuw logo en huisstijl. Het kleurenpalet is fris, natuurlijk en rustig met een link naar natuur en buitenleven. In het logo zie je de 8 scholen daarom ook afgebeeld als keien. Met de keuze van de naam en het logo willen we dichtbij de persoonlijkheid van de dorpsscholen blijven en een vertrouwd gevoel creëren.

Het stevige, betrouwbare karakter en de eenvoudige vorm van de huisstijl geven uiting aan de kernwaarden van Tref en de Tref-scholen: veiligheid, vertrouwen, samenwerking, gastvrijheid en respect voor de ander en de Schepping. Directeur-bestuurder Henk Bremer is blij met het ontwerp: “De nieuwe huisstijl heeft een vriendelijke, eigentijdse frisheid die bij ons past. We zijn klaar voor de toekomst! 

Terug